دیابت و انواع آن چیست؟
بيماري قند يا ديابت يکي از شايعترين بيماري هاي متابوليکي است. علامت مشخصه آن ميزان قند خون بالاي 120 ميلي گرم در دسي ليتر در حالت ناشتا است و از ديگر نشانه هاي آن پرخوري و پرنوشي است. ديابت در اثر کاهش توليد انسولين در بدن يا کم شدن اثر انسولين در سوخت و ساز مواد قندي حاصل مي شود (انسولين باعث مي شود قند يا مهمترين منبع انرژي در بدن مورد استفاده قرار گيرد که در لوزالمعده توليد مي شود).
در حال حاضر بيش از 150 ميليون نفر در دنيا مبتلا به اين بيماري هستند که متأسفانه در کشور ما ایران نيز شيوع بالائي دارد و اصولاً به دو صورت بيماران ديابتي نوع 1 و ديابتي نوع 2 ديده مي شود. ديابت نوع 1 (وابسته به انسولين) معمولاً قبل از 30 سالگي ظاهر مي شود و علت آن فقدان يا کمبود انسولين مي باشد، اکثر اين بيماران لاغر مي باشند و نياز به تزريق انسولين دارند.
ديابت نوع 2 (غير وابسه به انسولين) معمولاً در بزرگسالي (سنين بالاي 40 سال) ديده مي شود. تقريباً 3/2 اشخاص چاق مي باشند. در بروز ديابت نوع 2 عوامل متعددي چون اضافه وزن و چاقي (بخصوص چاقي داخل شکمي) عدم فعاليت بدني، سن بالاي 40 سال، رژيم غذايي نامناسب (غذاي پر کالري و غير مغذي) و وراثت نقش دارد.
بيماري قند و رژيم غذايي دو مسئله کاملاً وابسته به هم هستند. در درمان ديابت رژيم غذايي از اهميت خاصي برخوردار است، بخصوص در بيماران دريابتي نوع 2 که تقريباً 80 درصد آنان چاق مي باشند، پس رژيم غذايي و ورزش يکي از درمان هاي اصلي براي آنان به شمار مي رود و داروي پايين آورنده قند خون به عنوان يک درمان کمکي (نه يک درمان اصلي) در کنار رژيم غذائي مناسب و ورزش به کار گرفته مي شود. از اين رو بيماراني که دچار فزوني وزن مي باشند بايد از راه کاهش انرژي دريافتي و افزايش مصرف انرژي از ميزان بافت چربي اضافه بدن بکاهند.
اشخاص ديابتي نوع 2 بايد بدانند که حتي کاهش اندک وزن، کنترل قند خون آنان را بهتر کرده و همچنين ديگر مشکلات متابوليک آنان را نيز کاهش مي دهد. گفتن اين نکته ضروري است که ورزش به تنهائي نمي تواند موجبات کاهش فراوان وزن شود مگر اينکه با کاهش انرژي دريافتي همراه باشد. کاهش انرژي دريافتي اگر به صورت اصولي و درست انجام شود با کاهش و تنظيم قند خون در ارتباط است. بيماران ديابتي نوع 2 براي کاهش انرژي دريافتی نياز به يک رژيم غذائي خاص و مناسب دارند، در واقع رژيم غذائي بيماران ديابتي نوع 2 بسيار شبيه افرادي است که تحت رژيم لاغري هستند.
علائم و نشانه های دیابت نوع 1 در بدن
علایم دیابت نوع 2 چیست؟
متاسفانه دیابت بیماری مزمنی است و به آرامی پیش می رود. اما باید بدانید در بعضی موارد دیابت نوع 2 هیچ علامتی ندارد. در این گونه موارد افراد مبتلا ماه ها یا حتی سال ها بدون این که از بیماری خود مطلع باشند به زندگی ادامه می دهند.
درمان دیابت با داروهای طب سنتی
پیاز:
این گیاه تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش قند خون دارد. پیاز روی سوخت و ساز گلوکز در کبد تاثیر می گذارد و باعث افزایش ترشح انسولین می شود.
سیر:
این گیاه بهترین درمان برای کاهش مستقیم قند خون، بازسازی سلول های لوزالمعده و تحرک آن برای تولید انسولین به حساب می آید.
آلوئه ورا:
آلوئه ورا به عنوان گیاه شفابخش شناخته شده است. شیره خشک شده و ژل که از قسمت داخل برگ ها به دست می آید در کاهش میزان گلوکز خون بسیار موثر است.
شنبلیله:
شنبلیله یکی از پرمصرف ترین گیاهان برای کنترل بیماری دیابت به حساب می آید. شنبلیله مقاومت انسولین را در بدن کاهش می دهد و با افزایش تعداد گیرنده های انسولین در گلبول های قرمز، میزان قند خون را کنترل می کند. این گیاه با به کارگیری گلوکز در بافت های پیرامونی، میزان گلوکز خون را کاهش می دهد. کافی است دانه های شنبلیله را یک شب کامل در یک لیوان آب خیس کنید و روز بعد آب آن را بخورید و دانه ها را بجوید.
برگ های انبه:
برگ های انبه درمان موثری برای بیماری دیابت است. کافی است برگ های انبه را به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید. سپس برگ ها را بفشارید و آب به دست آمده را بخورید یا برگ های انبه را خشک و سپس آسیاب کنید و روزی 2 بار با آب مصرف کنید.
اسفرزه:
این گیاه خاصیت کاهش دهنده کلسترول و قند خون را داراست. فیبر بالای موجود در آن، یبوست را از بین می برد و با کاهش کلسترول، خطر بیماری قلبی را نیز کاهش می دهد.
ریحان:
این گیاه، روند ترشح انسولین را آسان تر می کند. به طور عمومی هر گیاهی که لوزالمعده و کبد را تقویت کند، در درمان دیابت مفید است. اما اگر دیابتی هستید و دارویی برای کنترل میزان خون مصرف می کنید، بهتر است با پزشک مشورت و به طور منظم میزان قند خون خود را کنترل کنید تا با افت ناگهانی قند خون مواجه نشوید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
طراحی سایت و تبلیغات در گوگل با ایران وب سایت