النگ در کتب طب سنتی با نام (ترج کبیر) آمده است. میوه آنرا به فارسی بالنگ گویند و از نظر گیاه شناسی واریته از بادرنگ است. این درختچه دارای میوه های زشتی است که گاهی به وزن یک کیلو گرم نیز می رسد. نوع دیگری از بالنگ را به فارسی (بادرنگ) می نامند و در کتب طب سنتی با نام های بادرنج، باذرنج و اترج صغیر آمده است. بالنگ درختچه ای است به شکل غیر منظم، برگ آن با کمی اختلاف شبیه سایر مرکبات ولی میوه آن به کلی متفاوت و نوع کبیر آن در ابعاد یک خربزه کوچک است.
شکل آن دراز از یک طرف متصل به شاخه کمی پهن و از طرف دیگر به نوک بارکی ختم می شود. پوست آن به رنگ زرد طلایی خیلی ضخیم، موج دار و دارای برآمدگی هایی مانند تاول درشت است. قسمت عمده میوه را با پوست زرد و گوشت سفید داخل پوست را گرفته و تقریبا جای برای پولپ ترش غیر خوراکی وسط آن باقی نگذارده است.
گل آن سفید است. بالنگ دارای پوست زرد رنگ طلایی، با بوی معطر، به خصوص نوع کوچک آن که پوستش صاف است، معطرتر است. قسمت گوشتی سفید متصل به پوست خارجی آن ضخیم و کمی شیرین و قسمت پولپ وسط آن که در میان پرده های ضخیم طولانی واقع شده است، دارای الیاف و غلاف های پر از مایعی است که در بعضی انواع شیرین و در برخی ترش است. تخم های آن که در قسمت پولپ آن واقع است کمی دراز و در غلاف سفیدی واقع و مغز، سفید و کمی تلخ است.
ترکیبات شیمیایی
بالنگ حاوی مقادیر زیادی سیترونلال است که یک ترکیب آرامش دهنده بوده و در درمان بیماران مبتلا به افسردگی و بیماری های روانی کاربرد دارد. همچنین درپوست میوه بالنگ اسانس لیمونن، گاما، ترپینن، ژرانیال و نرال است.
عرق اترج که از گلهای این درختچه گرفته می شود سرشار از ویتامین ث می باشد این عرق ضد اسهال است و عطش را به خوبی رفع می کند. اترج در واقع همان ترنگ است که بوی بسیار مطبوعی دارد که از آن در آشپزی و تهیه مربا استفاده می شود. اترج طبعی گرم دارد و عرق آن در درمان اسهال و حالت تهوع نقش به سزایی دارد و همچنین حاوی مقادیر بسیار زیادی از ویتامین ث می باشد.
در این بخش بطور خیلی مختصر خاصیت این عرق را باهم مرور میکنیم:
خواص درمانی:
برای سفارش این محصول با واحد فروش تماس حاصل فرمایید و یا با ثبت نام در فروشگاه اینترنتی یاقوت محصول مورد نظر را سفارش دهید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
طراحی سایت و تبلیغات در گوگل با ایران وب سایت